Muziekopleiding

Een instrument leren bespelen
Aanmelden

Bereid je horizon uit!

Kom een kijkje nemen bij een repetitie

De muziekopleiding

De muziekopleiding begint met 4 lessen in Algemene Muzikale Vorming (AMV), gedurende deze 4 lessen maken kinderen echt kennis met muziek, noten lezen, klanken, ritmes en muziekinstrumenten. Aan het eind van deze lessen kunnen de leerlingen kiezen welk instrument het beste bij hun past.

Daarna beginnen de leerlingen met lessen op hun zelf gekozen instrument, beschikbaar gesteld door de vereniging. Afhankelijk van het animo gebeurt dit in kleine groepjes of individueel. Afhankelijk van de vorderingen van de leerling kan na ongeveer 3 jaar het rijks erkende A-diploma worden behaald. Daarna kan de leerling gaan meespelen met de harmonie of het tamboerkorps. Na het A-examen kan de leerling doorgaan met de opleiding voor het B-diploma en eventueel het C- en D-diploma.

De muzieklessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten. Deze hebben allemaal een opleiding aan het conservatorium succesvol afgerond.

Blijf leren

Muzieklessen voor volwassenen

Natuurlijk is het ook voor volwassenen mogelijk om muzieklessen te volgen bij de harmonie of tamboers. Je mag direct beginnen met het instrument dat je graag wilt leren spelen. Dit instrument wordt door de harmonie beschikbaar gesteld. Je krijgt vier gratis proeflessen bij een gekwalificeerde docent om te bekijken of het wat voor je is.

Kun je al een instrument bespelen, maar wil je dit even bijspijkeren? Super leuk. Ook daarvoor kun je terecht bij de muzieklessen van de Koninklijke Harmonie van Arcen. Hierbij krijg je ook vier gratis proeflessen, en bepaal je samen met je docent wanneer je klaar bent om bij de harmonie mee te spelen, het is voor volwassenen niet noodzakelijk om diploma’s te behalen. 

  • Individuele muzieklessen op je eigen tempo en niveau
  • Mogelijkheid voor lessen in de avond
  • Instrument wordt beschikbaar gesteld door de harmonie
  • Werken naar meespelen met de harmonie
  • Vier gratis proeflessen

Instrumenten worden beschikbaar gesteld door de vereniging

Denk bijvoorbeeld aan:

Klarinet

trompet

percussie

Saxofoon

Tuba

Hobo

Hoorn

Dwarsfluit

Trombone

Fagot

Bas

Voordelen

Wat muziek met zich meebrengt

Het bespelen van een instrument brengt veel voordelen met zich mee. Maar de belangrijkste reden om muziek te maken is natuurlijk omdat het leuk is. Het is geweldig om met een heel orkest te repeteren en naar een concert toe te werken. Daarnaast kun je je gevoel ook helemaal kwijt in het spelen van een muziekstuk thuis. En vergeet ook vooral niet de voldoening die je krijgt, nadat je dat moeilijke stukje, waar je al weken op aan het oefenen bent, eindelijk onder de knie hebt!

Taalvaardigheid

Door het leren herkennen van geluiden, worden oren getraind op genuanceerde geluiden van taal.

Academische voortgang

Onderzoek heeft aangetoond dat muziek maken effect hebben op bijna alle academische prestaties. Daarnaast is er bewezen dat muzieklessen het IQ verhogen!

Discipline

Muzieklessen vragen uren van oefenen en concentratie. Leerlingen moeten doorzetten, ook als het even minder gaat.. Een onschatbare kwaliteit.

Motor vaardigheden

Muziekmaken heeft het hele lichaam nodig om het ritme te houden. Leerlingen ontwikkelen kracht en coordinatie.

Prijzen

Opleidingen

Interesse?

Inschrijven voor

Opleidingscommissie

Marian heijnen, Hans Siemes en Wilma Broeren

opleidingscommissie@harmonie-arcen.nl