Instructeur tamboers gezocht!

Gepost op: 10 mei 2024

Enthousiaste instructeur en slagwerkdocent m/v gezocht

Na jaren de tamboers geleid te hebben en veel slagwerkers opgeleid te hebben, gaat Hans Simons ons helaas verlaten en kan hij gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Daarom zijn wij opzoek naar een nieuwe instructeur om leerlingen enthousiast te maken en les te geven en om het tamboerskorps te leiden.

De Koninklijke Harmonie van Arcen is opgericht in 1851 en bestaat uit drie onderdelen. Het harmonieorkest, het tamboerkorps en de muziekopleiding met gediplomeerde docenten.  

Momenteel bestaat het tamboerkorps uit 12 leden en 6 leerlingen.  Het niveau van het tamboerkorps (naar de concoursnormering van de LBT) schatten we in de 5e divisie, echter nemen wij niet deel aan concoursen.  De repetitie vindt plaats op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De slagwerklessen aan onze (jeugd-) leden vinden voorafgaand aan de repetitie plaats. 

Voor het tamboerkorps zoeken wij een instructeur die: 

  • Ervaring heeft met tamboerkorpsen en in het bezit is van een diploma van het conservatorium, of een vergelijkbare opleiding; 
  • Over goede contactuele eigenschappen en didactische vaardigheden beschikt; 
  • Ervaring en affiniteit heeft met het lesgeven aan (jeugd-)leden; 
  • Affiniteit heeft met een breed repertoire en in het bijzonder lichte en populaire muziek;
  • Inventief, creatief en ondernemend is om muzikaal het maximale uit de muzikanten te halen; waarbij plezier in het musiceren voorop staat;
  • Samen met de tamboers zorg draagt voor een aantrekkelijk repertoire. 

Meer informatie kun je opvragen bij René van de Stay (voorzitter, slagwerker tamboerkorps en paukenist harmonie) of bij Christa Timmermans (secretaris) via mail: secretariaat@harmonie-arcen.nl. 

 

Ben jij de ideale instructeur voor het tamboerkorps van de Koninklijke Harmonie van Arcen? Dan ontvangen wij jouw reactie met CV graag vóór 15 maart 2022 in onze mailbox: secretariaat@harmonie-arcen.nl.