De harmonie

 

 

Repetities

De sfeer zit er elke dinsdag op de repetitie goed in. Er wordt hard gewerkt aan het volgende concert, maar wat humor van de muziekanten en de dirigent, Joop, past daar altijd goed bij.

Er wordt gerepeteerd van 20 tot 22 uur. Om 21 uur is er een kwartier pauze. Dit is het moment waarop de jeugdleden, onder de 15 jaar, hun spullen kunnen inpakken en naar huis kunnen gaan. De repetitie gaat dan verder met alle volwassen leden. Na de repetitie blijven veel leden nog achter om gezellig een drankje te drinken.

Waar

MFA de Schans

Wanneer

Dinsdagen @ 20 – 22 uur

Wie

40 leden van de harmonie

Joop Derks

Dirigent

Joop is woonachtig in Venray en was 16 jaar als trombonist verbonden aan de drumfanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Hij behaalde in die periode zijn diploma HAFABRA directie met als bijvak trombone en werd kort daarna plaatsvervangend dirigent bij ditzelfde orkest. Hij legde zich in deze periode vooral toe op de “lichte muziek”. Helaas werd dit militaire orkest tijdens een grote bezuinigingsronde in 2012 opgeheven. Na een 2-tal jaren een staffunctie bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht vervuld te hebben is hij tegenwoordig werkzaam bij het Impresariaat Militaire Muziek voor de Krijgsmacht. Naast dit werk dirigeert hij op dit moment de Koninklijke Harmonie van Arcen, MMSK St. Petrus Banden uit Venray en muziekvereniging Eendracht uit Escharen. Tevens is hij freelance arrangeur.

Ik zit al best een poos bij de harmonie. Het is altijd heel gezellig! Ik vond zelf het top 2000 concert het allerleukste concert wat we ooit gegeven hebben. Het was een groot concert en super leuk om te doen.

Lid worden?

Kun je al een muziekinstrument bespelen en wil je graag meespelen met de harmonie of de slagwerkgroep? Meld je dan hieronder aan.

Wil je graag een muziekinstrument leren bespelen? Kijk dan eens bij muziekopleiding.