Even Voorstellen

Top2000 Live 9&10 december 2023

Als kandidaat voor de “Maestro van Arcen” titel wil ik me graag even voorstellen.

Ik ben Bianca Hovens-Nissen, 50 jaar geleden geboren in Velden en woonachtig in Arcen sinds 1994. Ik heb de HAVO afgerond op het toenmalige Thomascollege en daarna een korte cursus receptioniste/telefoniste gevolgd. Geen zin in verder studeren…..
Daarna ben ik 25 jaar werkzaam geweest bij Centurion Akku. Sinds 7 jaar ben ik werkzaam bij Treasurer Search als Office Support medewerkster. Treasurer Search is een werving en selectie bureau met als niche Treasury. Ik werk, met veel plezier, in een klein team van 8 personen.

Mijn hobbies zijn o.a.: lezen , fietsen, vakantie, vrijwilliger bij Funpop en leuke dingen ondernemen. Ik heb een brede smaak qua muziek, eigenlijk vind ik bijna alles leuk. Reggae, rock, Nederlandstalig Deutsche Schlagers, noem het maar op. Minder vind ik heavy metal, punk en jazz. Vroeger tijdens de afwas zongen we thuis altijd . Ja, ja, dat was nog uit de tijd dat er geen vaatwasser was.

Bij het laatste filmconcert van de Harmonie van Arcen begon Carla Cox erover dat ze zaten na te denken om het bekende Maestro van tv ook bij de Harmonie te organiseren. Toen voelde ik al nattigheid…… Ik heb tegen Carla gezegd dat, als ze mij voor dit project zouden vragen, ik de uitdaging niet uit de weg zou gaan. Geen verrassing toen Carla enkele weken later voor de deur stond om mij te vragen……

Ik vind het wel heel spannend en soms vraag ik me af waar ik aan begonnen ben. Maar hé, wat kan er gebeuren? Ik kan de verkeerde maat aanslaan, uit ritme raken, podiumvrees of een black-out krijgen waardoor ik helemaal niet meer weet wat ik moet doen. Conclusie dus: helemaal voor paal staan. Maar ook dat zal ik wel overleven. Deze avond zal uitwijzen of ik een gevoel voor ritme heb of juist niet. Gelukkig heb ik andere kwaliteiten waar ik na het concert op kan terug vallen.

Zijn jullie na het lezen van dit stukje nieuwsgierig geworden of het mij gaat lukken om de Harmonie te dirigeren? Kom dan kijken op zaterdag 5 november naar dit muziekspektakel!
Ik ben uitgedaagd om te dirigeren, ik daag jullie uit om te komen kijken en mij aan te moedigen!