Even Voorstellen

Top2000 Live 9&10 december 2023

Als jongste kandidaat voor de “Maestro van Arcen” titel wil ook ik me graag even voorstellen!

Ik ben Anne Knelissen, 29 jaar oud en al sinds mijn geboorte woonachtig in Arcen. Ik ben opgegroeid in een warm gezin met 2 lieve broers en hele lieve ouders. Na de basis- en middelbare school heb ik 2 MBO studies afgerond. Als eerste ben ik gaan leren binnen het vakgebied interieur waarna ik de keuze heb gemaakt om in de zorg verder te gaan leren als apothekersassistente. Momenteel werk ik alweer ruim 7 jaar met veel plezier bij Apotheek St. Andreas te Velden in een erg hecht en gezellig team! Ruim 3 jaar geleden hebben mijn vriend Nick en ik ons eigen huis in Arcen gekocht en ben ik dus nog steeds woonachtig in Arcen.

Mijn grootste hobby is reizen. Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe plekken op de wereld te leren kennen en zoveel mogelijk dingen te zien en te doen in een korte tijd. Tijdens het reizen kan ik dus ook vooral niet stil zitten maar wel volop genieten van alles om me heen en krijgt iedere bestemming langzaam een klein plekje in mijn hart. Gelukkig is Nick buiten een lieve vriend ook een hele goede reismaat die overal hetzelfde avontuur in ziet als ik!

Over muziek kan ik het redelijk kort houden. Na een jaartje blokfluiten wilde ik graag saxofoon gaan spelen bij de Harmonie van Arcen. Helaas waren mijn handjes toen nog iets te klein waardoor ik een jaartje klarinet moest gaan spelen. Helaas ben ik hierdoor mijn enthousiasme op jonge leeftijd wat verloren en nooit meer aan saxofoon spelen toegekomen. Qua muziek smaak vind ik alles wat sfeer brengt wel leuk. Zolang ik maar een beetje mee kan ‘blèren’ met leuke nummers en de muziek hard genoeg staat zodat ik mijn eigen geblèr niet meer kan horen vind ik het allemaal wel prima, haha! Verder vind ik het heerlijk om af en toe naar een leuk festival te gaan waarin mijn hoogtepunten vooral een weekje Sziget in Hongarije was en natuurlijk een dagje Pinkpop met het gezin waar ik ‘The Rolling Stones’ live heb mogen zien!

“Tja Anne, waarom hebben ze JOU nou als kandidaat voor Maestro van Arcen geselecteerd?” Dat vraag ik mij tot op de dag van vandaag ook nog steeds af. Daar stond ze dan, Carla Cox, in de regen bij ons thuis aan de deur… met de vraag of ik mee wilde doen aan Maestro van Arcen. Ach Carla, waarom ook niet?! Misschien snap ik dan eindelijk de functie van een dirigent een beetje beter…

Tijdens de eerste repetities met Joop werd mij al snel duidelijk dat dirigeren niet zomaar een taak was! Spannend vind ik het zeker, om straks op het podium te staan met alle muzikanten van de harmonie voor mij en dat ik hun dan moet dirigeren. Gelukkig heb ik vooral veel vertrouwen in hun allemaal en in Joop zijn kunsten om mij het dirigeren goed te leren! Als het mis gaat door mij, valt er in ieder geval wat te lachen deze avond. Always look on the bright side of life!

Ben jij benieuwd naar mijn dirigeer kunsten?? Kom dan zeker kijken en mij aanmoedigen op zaterdag 5 november aanstaande! Ik heb er nu al heel veel zin in, zeker ook omdat ik dit avontuur mee mag maken met 4 super toffe mede kandidaten! TOT 5 NOVEMBER!